Akce SOS – Asociace

VÁNOČNÍ DÁREK – DARUJTE SVÝM BLÍZKÝM ČLENSTVÍ V SOS-A

Nechcete běhat po přeplněných Vánočních shopping centrech? Nevíte, co koupit svým nejbližším za dárek? Nechcete kupovat další svíčku či několikátý kosmetický balíček?

Darujte svým nejbližším členství ve Sdružení obrany spotřebitele – Asociace, z.s.

Tímto dárkem darujete hned dvakrát,… jednak dáte dárek svým blízkým a pomůžete tak těm, kteří potřebují pomoci a nemají finanční prostředky na pomoc právníka, a v neposlední

řadě přispějete na činnost naší organizace, která bezplatně hájí zájmy spotřebitelů.

Pokud chcete darovat členství v naší organizaci, zašleme Vám nebo přímo Vašim blízkým, dle Vašeho výběru, krásný  zalaminovaný dárkový poukaz a členskou kartičku SOS-A.

Darujte krásný a smysluplný dárek.

Certifikát můžete objednávat buď přímo v naší poradně v Brně, na Mečové ulici 5 a to osobně, nebo telefonicky či prostřednictvím e-mailu.

Vaši platbu si můžete ověřit na našem transparentním účtu u Fio Banky: 2600115708 / 2010

Více info na tel.: 542 210 778

SOS – Asociace, z. s. na Senior Akademii v Domažlicích

V rámci Senior akademie se konala minulý týden v Domažlicích přednáška, kde náš odborný právní poradce Ondřej Zelenka pohovořil na téma „Senior v právu“ – základy spotřebitelského práva (zaměřeno na seniory). Náš poradce seznámil seniory zábavnou formou jak se bránit taktikám šmejdů, jak čelit nabídkám po telefonu, jak se bránit „fíglům“ prodejců apod. Senioři byli seznámeni s některými zákony týkající se spotřebitelského práva, byly probírány témata jako kupní smlouva v kamenném obchodě, kupní smlouva uzavřená distančním způsobem.
Druhá přednáška byla vedena na téma: „Nejčastější otázky a odpovědi pro seniory“.
Obou přednášek se zúčastnilo mnoho seniorů, kteří dle reakcí byli velice spokojeni 🙂
Děkujeme organizátorům akce Senior Akademie v Domažlicích, našemu přednášejícímu Ondřejovi Zelenkovi a všem zúčastněným.

redakce SOS – Asociace, z. s.

Výstava „Vzdělávání a řemesla“ v Českých Budějovicích

Jak jsme již informovali, ve dnech 7. 11.–9. 11. 2018 probíhala na Výstavišti v Českých Budějovicích výstava „Vzdělávání a řemesla“, kde naši poradci z českobudějovické poradny SOS – Asociace, z. s. radili spotřebitelům, informovali je a zodpovídali jejich dotazy.
Děkujeme všem spotřebitelům, kteří nás na našem stánku navštívili.

Brněnské dny pro seniory

V rámci akce „Brněnské dny pro seniory“, která se konala pod záštitou 1. náměstka primátora statutárního města Brna Mgr. Petra Hladíka, proběhly celkem 4 přednášky na různá témata, s promítáním prezentací a rozdáváním letáků k přednášeným tématům.

Přednášky se konaly ve dnech:

7. 9. 2018 téma:
Enviromentální povědomí, Ekologicky šetrné produkty, Éčka v potravinách, Zdraví a životní styl u seniorů. Na dotazy, které potraviny jsou bezpečné a podle čeho je poznáme, jak nakupovat zdravé potraviny a jiné odpovídala organizátorka Gerta Mazalová.

21. 9. 2018
Bezpečné nákupy na internetu, reklamace zboží, nákupy a reklamace použitého zboží. Rozdíly mezi farmářskými výrobky a výrobky v obchodních řetězcích, cenové rozdíly a jejich důvody, kvalita výrobků a jejich uskladňování. Jak je to s prodejem a reklamacemi použitého zboží a jiné dotazy odpovídala organizátorka Gerta Mazalová.

5. 10. 2018
Jak je to se značením výrobků, co je to ekoznačka – šetrný ekologický výrobek, které značky znamenají kvalitu a které jsou pouze reklamními značkami obchodních řetězců. Podle čeho vybírat výrobky a jiné dotazy odpovídala organizátorka Gerta Mazalová.

19. 10. 2018
Bydlení, sousedské vztahy, prodeje bytů a rizika, hypotéky a vše, co patří k bydlení. Jak hájit svá práva, neriskovat ztrátu svého bydlení – životní jistoty a vyhnout se podvodným praktikám odpovídala organizátorka Gerta Mazalová.

Redakce SOS – Asociace, z. s.

Naše právní poradna v Českých Budějovicích informuje:

Vážení spotřebitelé,

ve dnech 7. 11. 2018 – 9. 11. 2018 nás můžete potkat na Výstavišti v Českých Budějovicích na akci „Vzdělávání a řemesla“. Poc celou dobu trvání akce zde budeme radit našim spotřebitelům. Neváhejte nás tedy navštívit, rádi vám poradíme.

Libuše Oulehlová,

vedoucí poradny České Budějovice

Akce v Avion Shopping Parku – „Senioři v akci“

Ve dnech 19.–20. 10. 2018 proběhla v Avion Shopping Parku akce pro seniory s názvem Senioři v akci, přičemž Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace, z. s. se této události taktéž aktivně zúčastnilo. Naši dva odborní právní poradci Zdeněk Nevřivý a Kristýna Dvořáková podávali účastníkům odborné rady z oblasti spotřebitelského práva a následně Zdeněk Nevřivý prezentoval činnost našeho sdružení před širším publikem. Akci hodnotíme jako velmi přínosnou z pohledu šíření osvěty mezi seniory, ale taktéž i kvalitně zorganizovanou.

Odborné přednášky pro studenty

Ve dnech 22. 10. a 23. 10. 2018 proběhly v naší poradně v Brně na Mečové ulici dvě odborné přednášky pro studenty Střední školy Brno, Charbulova. Přednášky byly určeny pro žáky 1. a 3. ročníku oboru vzdělávání Ekonomika a podnikání a Obchodník. Žáci vyslechli přednášky, které byly zaměřeny především na oblast naší činnosti, tzn. ochranu spotřebitele, reklamace, na téma dodržování zákona o potravinách a tabákových výrobků. Přednášky vedla předsedkyně SOS – Asociace, z. s. paní Gerta Mazalová a vedoucí odborných poradců v Brně pan Bc. Petr Gloc.

Děkujeme zúčastněným i pedagogickému dozoru, paní učitelce Mgr. Jitce Buchtové, za vytvoření příjemné atmosféry během této akce.

POZVÁNKA NA VYSÍLÁNÍ ČRO OLOMOUC

V posledních měsících jsou jistě nejčastějším dotazem v našich poradnách SOS – Asociace, z.s. dotazy spotřebitelů na téma tzv. aukcí energií. O tomto zajímavém a bohužel velmi častém spotřebitelském problému bude spotřebitele informovat právník SOS – Asociace, z.s. Mgr. et Mgr. Hejtmánek v pořadu Právní poradna Českého rozhlasu Olomouc. Pořad si mohou spotřebitelé naladit v úterý dne 30. listopadu od 10:05 hodin. Vzhledem k tomu, že tento problém se může týkat každého z nás, doporučujeme všem spotřebitelům si pořad poslechnout.

Redakce SOS – Asociace, z.s.

Zveme Vás na „Senioři v akci“

Srdečně Vás zveme na akci našich partnerů „SeniorPas“, kde se budete dobře bavit a dozvíte se mnoho užitečných informací.

Gerta Mazalová předsedkyně SOS-Asociace, z.s.

Den otevřených dveří

Srdečně Vás zveme na naše

Brněnské dny pro seniory 2018 spojené se Svátkem seniorů,
který proběhne v naší poradně na Staré radnici na téma: Obrana spotřebitele v oblasti spotřebitelského práva!

Datum konání:  5. 10. 2018 od 10–12 hodin.

Účastníkům budou promítány prezentace s přednáškami a následovat budou besedy na vybraná témata. Poskytovány budou rady, informace, letáky a návrhy řešení problémů přítomnými odborníky v rámci diskuze.

Akce je zdarma, bezplatné poradenství i právní pomoc.
Místo konání: sídlo SOS – Asociace, z. s.,  Mečová 5, 613 00 Brno (3. patro – výtah)

Organizátor: Gerta Mazalová – předsedkyně SOS – Asociace, z. s.