Akce SOS – Asociace

POZVÁNKA NA OSVĚTOVÝ PÁTEK – S námi se nemusíte bát podvodníků!

Zveme Vás na osvětový pátek dne 22. 6. 2018 od 10–12 hodin v poradně Mečová 5, Brno. Proběhne přednáška s prezentací na téma: „S námi se nemusíte bát podvodníků!“, odpovíme na dotazy přítomných účastníků.

Těšíme se na Vás!

Gerta Mazalová, předsedkyně SOS  Asociace, z. s. a odborný poradce Ivo Divila

VELETRH PRORODINNÝCH A SENIORSKÝCH ORGANIZACÍ

Dne 12. 6. 2018 se v parku na Moravském náměstí v Brně konal Veletrh prorodinných a seniorských organizací. Na veletrhu nechyběla ani naše SOS  Asociace, z. s., která zde měla svůj stánek. Veletrhu se účastnila celá řada lokálních i celostátních neziskových organizací, jenž se zaměřují na seniory či rodiny.
Díky krásnému počasí se veletrh opravdu podařil a návštěvnost byla více než hojná. V rámci veletrhu naše Asociace poskytovala poradenství spotřebitelům, informovala návštěvníky o naší činnosti, možnostech poradenství a rovněž jsme navázali celou řadu zajímavých kontaktů s dalšími organizacemi a domluvili budoucí spolupráci.

Pokračují naše OSVĚTOVÉ PÁTKY

Další osvětový pátek se konal dne 18. 5. 2018, 10–12 hodin v poradně Mečová 5, Brno. Proběhla beseda s promítáním, přednáška a povídání s předsedkyní SOS  Asociace, z. s. Gertou Mazalovou a odborným poradcem Petrem Glocem.

Přednáška SOS – Asociace, z. s. s prezentací ve Střelicích

Dne 17. 4. 2018 se konala přednáška s prezentací ve Střelicích na pozvání p. starosty. Hovořila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová na téma: Bezpečné nákupy, Rozdíly mezi nakupováním v pevných a jiných prodejnách, Reklamace, Nabídky po telefonu. Dále následovala diskuze s účastníky.

Redakce SOS – Asociace, z. s.

Přednáška na Úřadu městské části Brno-střed – nekalé praktiky prodejců, šmejdů neubývá

Dne 17. 4. proběhla přednáška s předsedkyní SOS – Asociace, z. s. Gertou Mazalovou na ÚMČ Brno-střed, Dominikánské nám. č. 2 v 10 hodin v zasedacím sále na téma „Nekalé praktiky některých prodejců a jak se jim bránit, šmejdů neubývá, jen se mění praktiky“. Dále následovala diskuze s účastníky.

POZVÁNKA NA VELETRH PRORODINNÝCH A SENIORSKÝCH ORGANIZACÍ

Zveme Vás na Veletrh prorodinných a seniorských organizací, který se bude konat dne 12. června 2018 v parku na Moravském náměstí v Brně. Veletrh bude probíhat mezi 10-18 hod.

V rámci programu nebudou chybět soutěže pro děti, výtvarná dílna, kavárna pro seniory či zdravotní stan. Na hlavním pódiu vystoupí mimo jiné i některé základní umělecké školy a taneční studia z Brna.

• V rámci doprovodného programu bude na akci zajištěno: výtvarná dílna, IQ zóna, kavárna pro seniory, zdravotní stan, soutěže pro různé věkové skupiny dětí, skákací hrad, malování na obličej, chill-out zóna.
  • K dispozici bude pódium s ozvučením, kde bude probíhat program.
  • Každá z přítomných neziskových organizací bude mít prostor – stánek pro představení své činnosti.
  • Tento veletrh neziskových organizací probíhá pod záštitou Odboru zdraví, Magistrátu města Brna, Dominikánské nám. 3 – Oddělení prorodinné politiky.

Navštivte také náš stánek, kde Vám poskytneme informace, poradenství a letáky.

Za SOS – Asociaci, z. s. Vás srdečně zve naše předsedkyně Gerta Mazalová se svými odbornými poradci a poradkyněmi.

POZVÁNKA NA PŘEDNÁŠKU V RÁMCI TÝDNE PRO RODINU

Přijďte nás navštívit do naší poradny v Brně, na Starou radnici!
Město Brno se každoročně zapojuje do kampaně Týden pro rodinu. Stejně jako loni, v osvětový pátek 8. 6. máme od 10–12 hodin v poradně besedu pro rodiče s dětmi i seniory v rámci pořádání tohoto Týdne pro rodinu s besedou, promítáním prezentací – Jak nakupovat bezpečně pro děti potraviny, hračky, oblečení, sportovní potřeby a jiné informace. Děti si mohou hrát a rodiče povídat.

Na tuto besedu srdečně zve za SOS – Asociaci, z. s. předsedkyně Gerta Mazalová se svými poradci a poradkyněmi, kteří budou odpovídat na dotazy přítomných účastníků.

SOS – ASOCIACE NA BRNĚNSKÉM VELETRHU SALIMA

Ve dnech 27. února až 2. března 2018 proběhne na brněnském výstavišti mezinárodní veletrh SALIMA. Mezinárodní potravinářský veletrh SALIMA/VINEX podává dokonalý přehled o českých i zahraničních dodavatelích potravin, přísad, alkoholických i nealkoholických nápojů, cukrovinek, kávy, čaje a lahůdek. Nové finální výrobky, produkty a speciality mají odborní návštěvníci i koncoví spotřebitelé možnost posuzovat při řízených ochutnávkách potravin a degustacích vína i piva z minipivovarů.

Na veletrhu SALIMA najdete i náš stánek, a to konkrétně v pavilonu A1 pod číslem 039.  Na našem stánku budeme poskytovat individuální poradenství spotřebitelům. Protože ale z našich zkušeností víme, že některá témata zajímají více spotřebitelů, budeme přednášet i prezentace týkající se těchto témat. Tímto způsobem se zaměříme např. na téma tzv. éček v potravinách, ekologicky šetrných produktů, apod. Ačkoliv je nám jasné, že většina lidí míří na veletrh SALIMA za nákupem potravin, ochutnávkami produktů, případně zajímavým doprovodným programem, z našich zkušeností víme, že spotřebitelé vždy rádi zavítají i k našemu stánku. Spotřebitelům jsme schopni poskytnout bezplatné právní poradenství v oblasti spotřebitelského práva, dále budeme na našem stánku bezplatně rozdávat letáčky a jiné informační materiály k problematice nákupu potravin, kde se spotřebitelé dočtou zajímavé informace.

Článek na stránkách Veletrhů Brno o naší účasti na SALIMĚ si můžete přečíst ZDE

POZVÁNKA NA PŘEDNÁŠKU V RÁMCI NÁRODNÍHO TÝDNE MANŽELSTVÍ

Zveme Vás na přednášku s tématem „Jak šťastně a spokojeně žít, jak se nezadlužit a vyhnout se klamavým a agresivním praktikám při nákupech“, která se uskuteční v brněnské poradně Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace, z.s. na adrese Mečová 5, a to v pátek 16. února v čase od 10 do 12 hodin. Beseda s prezentací, kterou povedou naši odborní právní poradci, proběhne v rámci Národního týdne manželství, ke kterému se již podruhé připojilo i město Brno.

POZVÁNKA NA VELETRHY GO A REGIONTOUR

Zveme spotřebitele na veletrhy cestovního ruchu, které se konají ve dnech 18. až 21. ledna 2018 na brněnském výstavišti, a to od 10 do 18 hodin. Veletrh REGIONTOUR je hlavní prezentační platformou potenciálu cestovního ruchu v regionech České republiky, na veletrhu GO se poté prezentují tuzemské i zahraniční cestovní kanceláře a agentury se zaměřením na výjezdovou turistiku. V pavilonu P najdete pod číslem 149 i stánek Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace, z.s., kde Vám rádi zodpovíme všechny dotazy týkající se problematiky reklamace zájezdů, zpožděných letů, cestovního pojištění, apod. Podrobné informace najdete na internetových stránkách BVV.