Akce SOS – Asociace

Výstava „Vzdělávání a řemesla“ v Českých Budějovicích

Jak jsme již informovali, ve dnech 7. 11.–9. 11. 2018 probíhala na Výstavišti v Českých Budějovicích výstava „Vzdělávání a řemesla“, kde naši poradci z českobudějovické poradny SOS – Asociace, z. s. radili spotřebitelům, informovali je a zodpovídali jejich dotazy.
Děkujeme všem spotřebitelům, kteří nás na našem stánku navštívili.

Brněnské dny pro seniory

V rámci akce „Brněnské dny pro seniory“, která se konala pod záštitou 1. náměstka primátora statutárního města Brna Mgr. Petra Hladíka, proběhly celkem 4 přednášky na různá témata, s promítáním prezentací a rozdáváním letáků k přednášeným tématům.

Přednášky se konaly ve dnech:

7. 9. 2018 téma:
Enviromentální povědomí, Ekologicky šetrné produkty, Éčka v potravinách, Zdraví a životní styl u seniorů. Na dotazy, které potraviny jsou bezpečné a podle čeho je poznáme, jak nakupovat zdravé potraviny a jiné odpovídala organizátorka Gerta Mazalová.

21. 9. 2018
Bezpečné nákupy na internetu, reklamace zboží, nákupy a reklamace použitého zboží. Rozdíly mezi farmářskými výrobky a výrobky v obchodních řetězcích, cenové rozdíly a jejich důvody, kvalita výrobků a jejich uskladňování. Jak je to s prodejem a reklamacemi použitého zboží a jiné dotazy odpovídala organizátorka Gerta Mazalová.

5. 10. 2018
Jak je to se značením výrobků, co je to ekoznačka – šetrný ekologický výrobek, které značky znamenají kvalitu a které jsou pouze reklamními značkami obchodních řetězců. Podle čeho vybírat výrobky a jiné dotazy odpovídala organizátorka Gerta Mazalová.

19. 10. 2018
Bydlení, sousedské vztahy, prodeje bytů a rizika, hypotéky a vše, co patří k bydlení. Jak hájit svá práva, neriskovat ztrátu svého bydlení – životní jistoty a vyhnout se podvodným praktikám odpovídala organizátorka Gerta Mazalová.

Redakce SOS – Asociace, z. s.

Naše právní poradna v Českých Budějovicích informuje:

Vážení spotřebitelé,

ve dnech 7. 11. 2018 – 9. 11. 2018 nás můžete potkat na Výstavišti v Českých Budějovicích na akci „Vzdělávání a řemesla“. Poc celou dobu trvání akce zde budeme radit našim spotřebitelům. Neváhejte nás tedy navštívit, rádi vám poradíme.

Libuše Oulehlová,

vedoucí poradny České Budějovice

Akce v Avion Shopping Parku – „Senioři v akci“

Ve dnech 19.–20. 10. 2018 proběhla v Avion Shopping Parku akce pro seniory s názvem Senioři v akci, přičemž Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace, z. s. se této události taktéž aktivně zúčastnilo. Naši dva odborní právní poradci Zdeněk Nevřivý a Kristýna Dvořáková podávali účastníkům odborné rady z oblasti spotřebitelského práva a následně Zdeněk Nevřivý prezentoval činnost našeho sdružení před širším publikem. Akci hodnotíme jako velmi přínosnou z pohledu šíření osvěty mezi seniory, ale taktéž i kvalitně zorganizovanou.

Odborné přednášky pro studenty

Ve dnech 22. 10. a 23. 10. 2018 proběhly v naší poradně v Brně na Mečové ulici dvě odborné přednášky pro studenty Střední školy Brno, Charbulova. Přednášky byly určeny pro žáky 1. a 3. ročníku oboru vzdělávání Ekonomika a podnikání a Obchodník. Žáci vyslechli přednášky, které byly zaměřeny především na oblast naší činnosti, tzn. ochranu spotřebitele, reklamace, na téma dodržování zákona o potravinách a tabákových výrobků. Přednášky vedla předsedkyně SOS – Asociace, z. s. paní Gerta Mazalová a vedoucí odborných poradců v Brně pan Bc. Petr Gloc.

Děkujeme zúčastněným i pedagogickému dozoru, paní učitelce Mgr. Jitce Buchtové, za vytvoření příjemné atmosféry během této akce.

POZVÁNKA NA VYSÍLÁNÍ ČRO OLOMOUC

V posledních měsících jsou jistě nejčastějším dotazem v našich poradnách SOS – Asociace, z.s. dotazy spotřebitelů na téma tzv. aukcí energií. O tomto zajímavém a bohužel velmi častém spotřebitelském problému bude spotřebitele informovat právník SOS – Asociace, z.s. Mgr. et Mgr. Hejtmánek v pořadu Právní poradna Českého rozhlasu Olomouc. Pořad si mohou spotřebitelé naladit v úterý dne 30. listopadu od 10:05 hodin. Vzhledem k tomu, že tento problém se může týkat každého z nás, doporučujeme všem spotřebitelům si pořad poslechnout.

Redakce SOS – Asociace, z.s.

Zveme Vás na „Senioři v akci“

Srdečně Vás zveme na akci našich partnerů „SeniorPas“, kde se budete dobře bavit a dozvíte se mnoho užitečných informací.

Gerta Mazalová předsedkyně SOS-Asociace, z.s.

Den otevřených dveří

Srdečně Vás zveme na naše

Brněnské dny pro seniory 2018 spojené se Svátkem seniorů,
který proběhne v naší poradně na Staré radnici na téma: Obrana spotřebitele v oblasti spotřebitelského práva!

Datum konání:  5. 10. 2018 od 10–12 hodin.

Účastníkům budou promítány prezentace s přednáškami a následovat budou besedy na vybraná témata. Poskytovány budou rady, informace, letáky a návrhy řešení problémů přítomnými odborníky v rámci diskuze.

Akce je zdarma, bezplatné poradenství i právní pomoc.
Místo konání: sídlo SOS – Asociace, z. s.,  Mečová 5, 613 00 Brno (3. patro – výtah)

Organizátor: Gerta Mazalová – předsedkyně SOS – Asociace, z. s.

Přednáška pro sdružení BOK PO BOKU

Přednáška s prezentací pro sdružení Bok po boku, které se zabývá sociálně aktivizační službou pro seniory, kteří se cítí osamělí, proběhla v našem KC Brno dne 3. 8. 2018 na téma: Nabídky po telefonu a jejich rizika, Spotřebitel pacientem a jeho práva. Diskuze byla velmi zajímavá, přednášky se účastnila také vedoucí sociální služby  Mgr. Lelková a sociální pracovnice Mgr. Krotká.

Přednášeli naši odborní poradci  L. Kučerová a Z. Nevřivý.

Jako organizátor byla přítomna i předsedkyně SOS – Asociace, z. s. – Gerta Mazalová

Pozvánka na BRNĚNSKÉ DNY PRO SENIORY 2018

Zveme Vás srdečně na naše Brněnské dny pro seniory 2018 (září–říjen), které budou probíhat v naší poradně na Staré radnici na téma: „Obrana spotřebitele v oblasti spotřebitelského práva!“

Datum konání: 7. 9. 2018, 21. 9. 2018 a 5. 10. 2018, 19. 10. 2018 vždy od 10–12 hodin.

Akce je zdarma, bezplatné poradenství i právní pomoc.

Organizátor: Gerta Mazalová – předsedkyně SOS – Asociace, z. s.