Mediální vystoupení

Pravidla pro výměnu zboží

V Českém rozhlase Brno radila dne 9. ledna 2019 předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová v poradně Apetýtu na téma pravidla pro výměnu zboží z jiných důvodů, než je špatná kvalita a vady.

Záznam vysílání si můžete poslechnout zde:

APETÝT

Redakce SOS – Asociace, z. s.

Nevhodný vánoční dárek? Lidé mohou vrátit i sestavený nábytek

V článku na deník.cz radila dne 8. 1. 2019 předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová.
V dobré víře se snaží potěšit své blízké, ne vždy se ale trefí. Lidé tak pod vánočním stromečkem najdou špatnou velikost oblečení nebo třeba přebytečnou elektroniku. V některých obchodech špatně zvolený dárek vrátí ještě dlouho po Vánocích, jinde jsou prodejci po uplynutí lhůty k vrácení zboží neúprosní.

deník.cz

Redakce SOS – Asociace, z. s.

iDNES – Reklamace jsou letitým problémem, přibyly i nové finty podvodníků

V článku na iDNES se vyjádřila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová. Počet spotřebitelů, kteří se se svými problémy obracejí na odborné poradny, rok od roku stoupá. Co vše nás trápilo v roce 2018?

iDNES

ČT1 – VÝMĚNA A VRÁCENÍ VÁNOČNÍCH DÁRKŮ

Na téma: VÝMĚNA A VRÁCENÍ VÁNOČNÍCH DÁRKŮ, promluvil 2. 1. 2019 v pořadu STUDIO 6 na ČT1, náš odborný právní poradce Petr Gloc. Vstup naleznete v čase 1:21:00.

ČT1

Český rozhlas Plus – hromadné žaloby

Českém rozhlase Plus – Zprávy (Den v 60 minutách) hovořil dne 3. 1. 2019  v čase kolem 21:25 hodin vedoucí pražské poradny Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace, z. s. Tomáš Palla na téma Hromadné žaloby.

Záznam si můžete poslechnout zde:

Český rozhlas Plus

Redakce SOS – Asociace, z. s.

Podezřele nízká cena za právní služby? Ověřte si, že nejde o podvodného vinkláře

V reportáži Václava Štefana na irozhlas.cz radil právník SOS – Asociace, z. s. Jan Hejtmánek k tématu „Podvodné právní služby“.

Více si můžete přečíst i poslechnout zde:

irozhlas.cz

Redakce SOS – Asociace, z. s.

ČT24 – Jak vrátit nepovedené vánoční dárky?

V reportáži ČT24 – Zprávy dne 27. 12. 2018 v čase 11:53 radila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová na téma „Jak vrátit nepovedené vánoční dárky“.

ČT24

Redakce SOS – Asociace, z. s.

Šmejdi se činí i před Vánoci. Na co si dát pozor?

V článku na deník.cz radila dne 22. 12. 2018 předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová. Zvýšená nákupní horečka a snaha zoufalých zákazníků sehnat všechny dárky do 24. prosince nahrává nejen poctivým obchodníkům, ale i takzvaným šmejdům, kteří právě v adventním období vystrkují růžky. Jak je v záplavě předvánočních nabídek a akcí poznat a na co si dát pozor?

deník.cz

S NÁMI SE NEMUSÍTE BÁT PODVODNÍKŮ

V článku Zpravodaje městské části Brno-střed na str. 12 – „S námi se nemusíte bát podvodníků“ vám představila naši SOS – Asociaci, z. s. předsedkyně Gerta Mazalová.

Zpravodaj městské části Brno-střed

Nekalé praktiky prodejců energií na ČT1

V reportáži ČT1 – Události v regionech dne 19. 12. radila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová na téma „Nekalé praktiky prodejců energií, podomní prodeje, aukce a jak se chránit“.

ČT1