Mediální vystoupení

V Českém rozhlase Olomouc na téma aukce energií

Jak už jsme Vás několikrát informovali, téma aukcí energií je v poslední době zřejmě nejčastějším problémem českých spotřebitelů. O velkém zájmu spotřebitelů o toto téma se přesvědčil i právník SOS – Asociace, z. s. Mgr. et Mgr. Jan Hejtmánek ve vysílání Českého rozhlasu Olomouc. V pořadu Právní poradna, který se vysílal v úterý 30. října 2018, se spotřebitelé dotazovali na možnosti odstoupení od smlouvy o aukcích energií, na to, jaké triky podomní či telefonní prodejci používají a také sdíleli své negativní zkušenosti s aukcemi energií. S moderátorkou Ditou Vojnarovou si náš právník dále povídal např. o tom, jak by aukce energií měly vypadat, aby byly pro spotřebitele přínosné, nebo o rozdílech při uzavírání smlouvy přímo s dodavatelem energií a pouze se zprostředkovatelem. Vzhledem k velkému zájmu spotřebitelů o vysílání, kdy na zodpovězení všech dotazů by nám jistě nestačila ani dvojnásobná délka pořadu, se k tomuto tématu v našich článcích, besedách a mediálních vystoupeních jistě mnohokrát vrátíme.

Přečíst si shrnující článek, a dokonce poslechnout si celý záznam vysílání, můžete po kliknutí na tento odkaz:

Právní poradna

Českému rozhlasu Olomouc moc děkujeme za pozvání do pořadu, kde pravidelně dáváme spotřebitelům praktické (a snad užitečné) rady, a spotřebitelům děkujeme za zajímavé a přínosné dotazy. V případě jakýchkoliv dotazů nejen na téma aukcí energií se neváhejte na SOS – Asociaci, z. s. kdykoliv obrátit.

Mgr. et Mgr. Jan Hejtmánek
právník SOS – Asociace, z. s.

POZVÁNKA NA VYSÍLÁNÍ ČRO OLOMOUC

V posledních měsících jsou jistě nejčastějším dotazem v našich poradnách SOS – Asociace, z.s. dotazy spotřebitelů na téma tzv. aukcí energií. O tomto zajímavém a bohužel velmi častém spotřebitelském problému bude spotřebitele informovat právník SOS – Asociace, z.s. Mgr. et Mgr. Hejtmánek v pořadu Právní poradna Českého rozhlasu Olomouc. Pořad si mohou spotřebitelé naladit v úterý dne 30. listopadu od 10:05 hodin. Vzhledem k tomu, že tento problém se může týkat každého z nás, doporučujeme všem spotřebitelům si pořad poslechnout.

Redakce SOS – Asociace, z.s.

SOS a Novinky Senior Pas – S námi se nemusíte bát podvodníků

V článku Novinek Senior Pas na str. 8 – „S námi se nemusíte bát podvodníků“ se vám představila SOS – Asociace, z. s. Najdete zde i všechny potřebné kontakty.

Novinky Senior Pas

Reklamace školních potřeb

V Českém rozhlase Brno radila dne 18. 9. 2018 předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová v poradně Apetýtu na téma reklamace školních potřeb.

Záznam vysílání si můžete poslechnout zde:

APETÝT

Redakce SOS – Asociace, z. s.

Jak se chránit před návštěvami a nabídkami podomních prodejců?

V článku Magazínu – Za krásnější Vimperk radila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová k tématu: Jak se chránit před návštěvami a nabídkami podomních prodejců?

MAGAZÍN – Za krásnější Vimperk

SOS a Hospodářské Noviny – Právní pomoc chudým stále pokulhává

V článku Hospodářských Novin se vyjádřila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová k tématu: Právní pomoc chudým stále pokulhává. Nově mají alespoň nárok na zastupování státem placeným právníkem ve sporech s úřady

Hospodářské Noviny

SOS a FTV Prima – Další krok v boji proti šmejdům

V reportáži Zpravodajství FTV Prima dne 6. 8. 2018 hovořila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová k tématu: Další krok v boji proti šmejdům, ministerstvo omezí nabídky přes telefon. Ministerstvo průmyslu chystá ostrý úder proti takzvaným šmejdům. Bude se týkat prodeje jakéhokoli zboží nebo služeb přes telefon a uvažuje se i o zpřísnění podomního prodeje. Co se chystá?

Zpravodajství FTV Prima

Redakce SOS – Asociace, z. s.

SOS a Česká televize – Lidé stále častěji přecházejí k novým dodavatelům energií

V reportáži ČT hovořila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová k tématu „Lidé stále častěji přecházejí k novým dodavatelům energií. Číhají na ně ale i záludné finty.“ Zájem ušetřit u jiného dodavatele energií mezi českými zákazníky neutuchá. Na změnách se však přiživují zprostředkovatelé, z nichž někteří se nezdráhají využít nekalých praktik.

Česká televize

SOS a Česká televize – Stížností na podvodné energetické firmy přibývá

V reportáži ČT 24 hovořila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová k tématu „Stížností na podvodné energetické firmy přibývá. Za odstoupení od smlouvy požadují pokuty“. Několik set stížností na neetické obchodní praktiky u společností, které zprostředkovávají dodavatele energií, eviduje od začátku roku Česká obchodní inspekce. Smlouvy uzavírají po telefonu i podomní pochůzkou. Za zrušení pak po lidech chtějí tisícové pokuty. Nejohroženější skupinou jsou starší lidé.

ČT 24

SOS V ČESKÉM ROZHLASE – O právech spotřebitelů

V Českém rozhlase Brno hovořila dne 27. 6. 2018 předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová s moderátorkou Marcelou Antošovou v poradně Apetýtu o právech spotřebitelů a radila, jak se nenechat ošidit.

Záznam vysílání si můžete poslechnout zde:

APETÝT