Mediální vystoupení

Jak se chránit před návštěvami a nabídkami podomních prodejců?

V článku Magazínu – Za krásnější Vimperk radila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová k tématu: Jak se chránit před návštěvami a nabídkami podomních prodejců?

Více si můžete přečíst zde:

MAGAZÍN – Za krásnější Vimperk

SOS a Hospodářské Noviny – Právní pomoc chudým stále pokulhává

V článku Hospodářských Novin se vyjádřila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová k tématu: Právní pomoc chudým stále pokulhává. Nově mají alespoň nárok na zastupování státem placeným právníkem ve sporech s úřady

Více si můžete přečíst zde:

Hospodářské Noviny

SOS a FTV Prima – Další krok v boji proti šmejdům

V reportáži Zpravodajství FTV Prima dne 6. 8. 2018 hovořila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová k tématu: Další krok v boji proti šmejdům, ministerstvo omezí nabídky přes telefon. Ministerstvo průmyslu chystá ostrý úder proti takzvaným šmejdům. Bude se týkat prodeje jakéhokoli zboží nebo služeb přes telefon a uvažuje se i o zpřísnění podomního prodeje. Co se chystá?

Na záznam se můžete podívat zde:

Zpravodajství FTV Prima

Redakce SOS – Asociace, z. s.

SOS a Česká televize – Lidé stále častěji přecházejí k novým dodavatelům energií

V reportáži ČT hovořila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová k tématu „Lidé stále častěji přecházejí k novým dodavatelům energií. Číhají na ně ale i záludné finty.“ Zájem ušetřit u jiného dodavatele energií mezi českými zákazníky neutuchá. Na změnách se však přiživují zprostředkovatelé, z nichž někteří se nezdráhají využít nekalých praktik.

Na záznam se můžete podívat zde:

Česká televize

SOS V ČESKÉM ROZHLASE – O právech spotřebitelů

V Českém rozhlase Brno hovořila dne 27. 6. 2018 předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová s moderátorkou Marcelou Antošovou v poradně Apetýtu o právech spotřebitelů a radila, jak se nenechat ošidit.

APETÝT

O cestovních kancelářích s Janem Hejtmánkem v Českém rozhlase Olomouc

V právní poradně Českého rozhlasu Olomouc promluvil dne 26. 6. 2018 v 10.04 hodin právník SOS  Asociace, z. s. Jan Hejtmánek na téma: „Nebojte se krachu cestovní kanceláře. V platnost vstupuje novela zákona o cestovním ruchu!“

Právní poradna ČRo Olomouc

SOS V ČESKÉM ROZHLASE NA TÉMA DOVOLENÝCH A REKLAMACÍ

V pořadu Apetýt Českého rozhlasu Brno radila dne 12. 6. 2018 v 10.30 hodin předsedkyně SOS  Asociace, z. s. Gerta Mazalová ve spotřebitelské poradně na téma dovolených a reklamací, vrácení celé kupní ceny v případě neuskutečněného zájezdu ze strany pořadatele. Konečně bude mít i český spotřebitel rovné postavení jako v jiných zemích EU – účinnost nového zákona o cestovním ruchu vejde v platnost 1. 7. 2018!

APETÝT

SOS a ČESKÝ ROZHLAS – NA TÉMA NEJČASTĚJŠÍ PROBLÉMY V OBLASTI BYDLENÍ

Dne 8. 5. 2018 ve vysílání ČRO v pořadu Kontakt ve 20.00 hodin hovořili předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová a právník Mgr. Jan Hejtmánek na téma: Co je to renta z nemovitosti? Jaké jsou nejčastější problémy spotřebitelů v oblasti bydlení a jak je řešit?

20:00 – Kontakt

SOS a ČESKÝ ROZHLAS PLUS – NA TÉMA NOVELA ZÁKONA O CESTOVNÍM RUCHU

Dne 13. 4. ve vysílání ČRO PLUS (Odpolední Plus) ve 14.15 hodin telefonicky hovořila předsedkyně SOS – Asociace, z. s. Gerta Mazalová s moderátorem Janem Burdou na téma novela zákona o cestovním ruchu. Sdělila posluchačům názor SOS – Asociace, z. s. na změny – vrácení celé kupní ceny v případě neuskutečněného zájezdu ze strany pořadatele (cestovní kanceláře). Konečně bude mít i český spotřebitel rovné postavení jako v jiných zemích EU.

14:00 – Odpolední Plus

SOS – ASOCIACE A ČT 24 O VOLÁNÍ DO ZAHRANIČÍ

Podívejte se na záznam vysílání pořadu Devadesátka ČT 24, kde o plánu Evropské unie regulovat ceny volání do zahraničí diskutovali Josef Chomyn z Českého telekomunikačního úřadu, Jiří Grund z Asociace provozovatelů mobilních sítí a také právník našeho SOS – Asociace, z.s. Mgr. et Mgr. Jan Hejtmánek. jeho vyjádření k problematice z pohledu spotřebitele najdete na záznamu v čase 39:20 a dále. Poslechněte si, jaký je názor naší organizace na regulaci cen volání do zahraničí. Na celé vysílání se můžete podívat ZDE.