Tisková zpráva: Skupina BOHEMIA ENERGY ukončuje dodávky elektřiny a plynu

Dne 13.10.2021 oznámila skupina BOHEMIA ENERGY ukončení dodávek elektřiny a plynu na českém energetickém trhu. K tomuto razantnímu kroku je přiměl přetrvávající extrémní růst cen energií na velkoobchodních trzích.

,,Ukončení činnosti skupiny Bohemia Energy bylo velice neočekávané. Společnosti Bohemia Energy, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy a X Energie dodávaly energie do více jak 900 000 českých domácností. Poslední dobou jsme ale od jejich zákazníků zaznamenali velký nárůst stížností na neoprávněnou jednostrannou změnu ceny dodávek, a to byl jasný signál, že tito dodavatelé nejsou schopni dodržet fixní ceny energií, na kterých se se svými zákazníky dohodli,“ vysvětluje předsedkyně SOS – Asociace, z.s. paní Gerta Mazalová.

Spotřebitelé se v tuto chvíli nemusejí obávat přerušení dodávek. Dodávky energií pro ně bude zajišťovat tzv. dodavatel poslední instance do doby, než si zvolí nového dodavatele. Dodavatel poslední instance je subjekt na trhu s elektřinou a zemním plynem, který má v zákonem stanovených případech povinnost dodávat elektřinu a zemní plyn zákazníkům za ceny stanovené Energetickým regulačním úřadem.

Mgr. Alena Máčová, právník SOS – Asociace, z.s. k tomu dodává: ,,Spotřebitelé musejí mít na mysli, že smlouvu s novým dodavatelem musejí uzavřít nejpozději do 6ti měsíců ode dne zahájení dodávek dodavatelem poslední instance. V opačném případě by se mohli ocitnout v režimu neoprávněného odběru a být za to sankcionováni.“

Kontakt: Gerta Mazalová, předsedkyně SOS – Asociace, z.s., tel: 607 113 703