Letní průzkum č. 2

V polovině srpna podniklo naše Sdružení obrany spotřebitelů další letní průzkum, tentokráte zaměřený na kvalitu piva. Rozhodli jsme se pro Vás porovnat kvalit piva značky Pilsner Urgell (dále jen ,,Plzeň“), a to ve dvou podnicích.

Dva našich z poradců tedy navštívili dvě restaurace v centru Brna, konkrétně se jednalo o Pivnici U Čápa a Pivní a steakový bar Pod Lékárnou.

Poradci nejdříve navštívili Pivnici U Čápa, která se nachází na Obilním trhu. Poradci seděli na příjemné venkovní zahrádce poblíž dětského hřiště a parku. Cena za jeden 0,5 l piva Plzně byla 55,- Kč. Nápoje nám přinesla milá a vstřícná obsluha. Poradci na pivo dlouho nečekali. Sklo bylo čistě, pivo mělo řádnou míru a celkově prostředí bylo velmi příjemné. Účtenku obsluha vystavila bez vyzvání. Doporučujeme tento podnik navštívit i ostatním spotřebitelům.

Druhou návštěvu podnikli poradci v Pivním a steakovém baru Pod Lékárnou, který se nachází na ulici Slovákova. Poradci seděli na příjemné venkovní zahrádce poblíž dětského hřiště a parku. Cena za jeden 0,5 l piva Plzně byla 49,- Kč. Nápoje nám přinesla milá a vstřícná obsluha. Sklo bylo čistě, pivo mělo řádnou míru a celkově prostředí bylo příjemné. Účtenku obsluha vystavila bez vyzvání. Jediným byl zápach z kuchyně či toalet, ten ovšem po chvíli zmizel.

Gerta Mazalová, předsedkyně SOS-Asociace, z.s.