Poradci SOS – Asociace, z.s. pro Vás nahrávali přednášky

P

Jakub Naiman, odborný právní poradce SOS-Asociace, z.s.

Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace, z.s. se běžně účastní různých přednášek, které zaštiťují jiné organizace, příp. pořádá i vlastní série přednášek. Nicméně v současné situaci není možné, abychom se společně potkávali ve větším počtu. Epidemiologická situace ovlivnila samozřejmě i dění v našich poradnách, denně můžeme přijmout k osobní konzultaci pouze omezené množství klientů, na druhou stranu se na nás více obracíte prostřednictvím e-mailu či telefonu. I tak v našich poradnách nezahálíme a snažíme se vymyslet, jak uskutečnit všechny naše běžné činnosti. Naši poradci se tedy ze zaplněných přednáškových místností přesunuli do nahrávacího studia a vytvořili pro Vás sérii nahrávaných přednášek.

SOS – Asociace, z.s. se v nedávné době totiž zapojila do projektu pořádaného Mendelovou univerzitou v Brně v rámci Institutu celoživotního vzdělávání MENDELu. Konkrétně se jedná o projekt SAFER 55+ v rámci Univerzity třetího věku MENDELU.

Během dvou týdnů naši poradci nahrávali obsah přednášek v prostorách Mendlovy univerzity v Brně. První přednášky vedla naše paní předsedkyně Gerta Mazalová, která především představila SOS – Asociaci, z.s. a zaměřila se také na nejčastější dotazy našich spotřebitelů. Naši odborní právní poradci pak přednášeli na témata: Kupní smlouva I. – reklamace zboží i služeb, nákup použitých věcí, nákupy na internetu; Spotřebitelské úvěry; Spotřebitel – pacient; Nájemní smlouvy; Potraviny a zdraví – nákup potravin, bezpečné potraviny, bio potraviny; Kupní smlouva II. – podomní prodej, telefonní nabídky, distanční smlouvy; Telekomunikace a energie; Dozorové orgány či Cestovní ruch. Tyto přednášky budou následně zdarma přístupné, a to zřejmě v průběhu května. O zveřejnění přednášek Vás samozřejmě budeme dále informovat i na našich webových stránkách.

Hana Ševčíková

Odborná právní poradkyně

Jakub Naiman, odborný právní poradce SOS-Asociace, z.s.