Nový průzkum brněnských restaurací a kaváren :-)

Další letní průzkum proběhl v týdnu od 29. 7. do 2. 8. a zúčastnily se jej naše právní poradkyně Alena Máčová a Hana Ševčíková. Průzkum probíhal velmi pozitivně a jsme rádi, že můžeme provozovatele restauračních zařízeních v Brně v podstatě jen chválit.

V pondělí 29. července jsme zahájily týden průzkumem piva v restauraci Středověká Krčma na náměstí Svobody v Brně. Tato restaurace nám nabídla opravdu velký výběr točených piv od menších i velkých pivovarů, byla nám však obsluhou nabídnuta specialita podniku, kterou je pivo značky Korma. Objednaly jsme si tedy jedno světlé a jedno černé pivo. Obě byly natočeny na míru a chutnaly výborně. Restaurace nabízí posezení v příjemném interiéru vybaveném ve stylu středověku a rovněž možnost posezení na zahrádce v centru města. Obsluha byla velmi příjemná a vystavení účtenky bylo samozřejmostí. V restauraci jsme nenarazily na žádné pochybení, jediným problémem bylo, že pivo zmizelo až příliš rychle.

Naše krásné poradkyně Alena Máčová a Hana Ševčíková

Ve čtvrtek 1. srpna se uskutečnil průzkum kavárny. Rozhodly jsme se navštívit Jazzovou kavárnu Podobrazy na Zelném Trhu. Opět jsme zde objevily velkou nabídku káv, limonád i jiných nápojů, přičemž jsme si objednali jedno Cappuccino a jednu ledovou kávu Affogato, avšak zjistili jsme, že v této kavárně neposkytují automaticky skleničku vody, a tak jsme si navíc objednali i džbánek vody. Obsluha byla velmi milá a rovněž zde bylo příjemné posezení, které je umístěno v centru, avšak v klidnější části. Účtenka nám taktéž byla poskytnuta automaticky při placení. Ani zde jsme tedy nezaznamenaly žádné hrubé porušení a kavárna si od nás také vysloužila pochvalu.