Letní průzkumy pokračují….

Každoročně odborní právní poradci Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace, z. s. uskutečňují letní průzkumy, týkající se typicky letních produktů jako je zmrzlina, limonády nebo pivo. Jeden z průzkumů proběhl v týdnu od 22. do 30. července a zúčastnily se jej naše poradkyně Kateřina Šerfelová a Lucie Kučerová. Průzkum dopadl pozitivně a zaznamenaly jsme jen malá pochybení.

Dne 23. 7. jsme uskutečnily průzkum domácí limonády v restauraci u Tomana na náměstí Svobody v Brně. V nabídce byl dostačující výběr domácích limonád, přičemž jsme si vybraly jednu s příchutí lesního ovoce a druhou s příchutí manga. Obě dvě limonády měly výbornou chuť a nacházely se v ní kousky čerstvého ovoce. Chválíme nejen kvalitu limonády, ale také velmi sympatickou obsluhu, která nám automaticky vystavila účtenku.

Dále jsme dne 24. 7. uskutečnily průzkum nebalené zmrzliny. Již tradičně jsme se vydaly do cukrárny DIANA, v. o. s. na ulici Česká v Brně. Zmrzlina svou chutí opět nezklamala, stejně jako hygienické standarty nákladání s nebalenou zmrzlinou. Cena kopečku se pohybuje okolo 20 Kč, kdy chuťově byla zmrzlina v pořádku, bez kousků ledu a lze ji jen doporučit. Účtenka byla vydána až na požádání.