Veletrh Styl-Kabo

V termínu od 21. do 23. srpna 2021 se naši poradci a poradkyně zúčastnili veletrhu STYL-KABO, který se konal na brněnském výstavišti. Veletrhu se sice neúčastnila veřejnost, ale pouze podnikatelé, a přesto zde naše činnost byla velice prospěšná.

Naši poradci se zde setkávali s podnikateli a radili jim ohledně tvorby obchodních podmínek, poskytovali jim manuály o reklamacích, kupních smlouvách a podobných záležitostech. Dále poradci informovali o možnosti získání naší značky GOS (garance ochrany spotřebitele), jež je oficiálním certifikátem a slouží k ochraně spotřebitelů, také kultivaci podnikatelského prostředí a zabraňuje tak i podvodným praktikám jiných podnikatelských subjektů. Také jsme nabízeli program MPSV „Ověřeno seniory“, který jsme úspěšně nabízeli už loni podnikatelům v JmK. Pro velký zájem ze strany podnikatelů ho společně s našimi partnery  Senior-Pasu a Senior-Pointu nabízíme opět  podnikatelům nejen v našem JmK, ale i ve Středočeském kraji. Bližší informace o tomto projektu najdete na našich webových stránkách.

Na veletrhu došlo k úspěšnému navázání mnoha nových kontaktů s podnikateli. Věříme, že naše účast na veletrhu opět v určité míře pomohla ke kultivaci podnikatelského prostředí a že jsme byli nápomocni v obhajobě práv zákazníků daných podnikatelů. Podle našeho názoru by spotřebitel -zákazník měl být rovnocenným partnerem prodejce- podnikatele.

Odborná právní poradkyně
Kateřina Kotrlová