On-line přednášky pro Senior Akademii Brno

Dne 1. 3. paní předsedkyně Gerta Mazalová a odborná právní poradkyně Martina Valášková prezentovaly první blok přednášek v rámci Senior akademie u Městské policie Brno. Prezentace byly z důvodů pandemie natáčeny jako video a následně byly zveřejněny. V rámci prvního bloku bylo představeno Sdružení obrany spotřebitelů, další část se věnovala podvodným prodejcům v době koronaviru a následně se prezentující věnovaly porovnání nákupů v kamenné prodejně a na internetu, celá přednáška byla prolínána tématem bezpečného nakupování.

Druhý blok bude probíhat dne 15. 3. stejnou formou. Odborná právní poradkyně Hana Ševčíková a naše právnička Mgr. Alena Máčová se zaměří na aukce energií a zájezdy v době koronaviru.

Naše asociace spolupracuje s Městskou policií Brno v rámci projektu Senior akademie již od roku 2008 a musíme dodat, že se vždy jednalo o výbornou spolupráci pod vedením pana Fialy.

Prevenci a osvětovou činnost považujeme za stejně potřebnou jako samotné právní poradenství ve chvíli, kdy už problém spotřebiteli vzniknul. Spotřebitel, který je upozorněn na časté triky prodávajících, který zná svá zákonná práva, se tak stává v dnešním světě silnějším, neboť nelze tak jednoduše zneužít jeho neznalosti. Naše organizace je proto velmi ráda, že se mohla do programu prevence zapojit.

Martina Valášková, odborná právní poradkyně SOS-A, z.s.