Energie

Každý spotřebitel k zabezpečení základních lidských potřeb potřebuje dodávku energií a s uzavřením smlouvy o dodávce energií se tak v praxi setká většina lidí. Právní oblast energetiky je v současnosti předmětem zájmu mnoha spotřebitelů. Dodavatelé energií se totiž doslova předhánějí ve stále výhodnějších nabídkách a přemlouvají spotřebitele ke změně dodavatele a k přechodu ke konkurenci. Často také nabízí, že veškeré záležitosti spojené se změnou sami zařídí. K nabízení svých produktů nezřídka kdy používají podomní prodejce. Spotřebitelé se také zajímají o to, co mohou udělat v případě, že dodavatel zvýší ceny energií.

Zajímáte se i Vy o to, kde můžete porovnat ceny dodavatelů energií, kdy můžete od smlouvy o dodávce služeb odstoupit bez jakékoliv sankce, na jaké praktiky podomních prodejců si máte dávat pozor a jaké možnosti Vám právo poskytuje v případě podpisu smlouvy o dodávce energií s podomními prodejci? Toto a mnohem více se dozvíte v této rubrice.