Nezařazené

Omezení otvírací doby v poradně v Brně dne 4. 9. 2018

Upozorňujeme naše brněnské spotřebitele na změnu otvírací doby v úterý 4. 9. 2018. Poradna v Brně na Mečové ulici bude tento den otevřena pouze v odpoledních hodinách, a to od 13.00 do 18.00 hod.

Děkujeme za pochopení a těšíme se na vás!!!

Dopis předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi k novele zákona o advokacii

„SOS – Asociace, z.s. se v těchto dnech obrátila na Mgr. Bohuslava Sobotku, předsedu vlády ČR, ve věci návrhu novely zákona o advokacii, kterou chce Ministerstvo spravedlnosti ČR řešit poskytování právního poradenství nemajetným občanům. Dle názoru naší organizace je obrovskou chybou, že ministerstvo nepočítá s poskytováním poradenství neziskovými organizacemi, jako je SOS – Asociace, z.s.. Každoročně poskytneme několik tisíc právních porad v oblasti spotřebitelského práva, a to bezplatně. Nově by tak měli činit advokáti za paušální poplatek 100,- Kč za půl hodiny, maximálně však v rozsahu 2 hodin ročně. Takovou změnu považujeme za ohrožení spotřebitelů v jejich přístupu k bezplatné právní pomoci.“

DOPIS PRO PREMIÉRA SOBOTKU

Gerta Mazalová